MISI Magyar Iskola

St. Paul, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
http://www.minnesotahungarians.com/misi
Az iskola célja, hogy rendszeres keretek között magyar nyelvi foglalkozásokat biztosítson a Minnesotában élő magyar származású vagy érdeklődésű családok gyermekei számára.
A magyar nyelvi fejlesztésen túl az órák célja, hogy partnerségben a szülőkkel a gyermekekben felébresszük és fenntartsuk a magyar kultúra íránti érdeklődést és elkötelezettséget.

San Franciscó-i Cserkészcsapatok és Magyar Iskola

San Francisco öböl környéke, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
San Francisco öböl környéke, Woodside Priory School, Portola Road, Portola Valley, Kalifornia, Egyesült Államok
http://www.sfcserkesz.org
San Francisco környékén 1969 óta működnek cserkészcsapatok és ezzel karöltve a magyar iskola.
A gyermekek 4 éves korban kezdik nálunk az óvodát és 14 éves korukig járnak a magyar iskolába, ahol leteszik a Magyarságismereti vizsgát, mely hozzásegíti őket ahhoz, hogy őrsvezetőként tovább tevékenykedjenek szervezetünkben.
Tanárok és lelkes szülők segítségével 8 osztályban folyik a tanítás, ahol magyar nyelven oktatjuk a diákokat irodalomra, nyelvtanra, történelemre, földrajzra. Megemlékezünk nemzet ünnepeinkről, karácsony előtt betlehemes műsort adunk elő a magyar katolikus és református templomokban. Tanulóink létszáma 85-90 fő között mozog, vezetóinkkel együtt közel százan vagyunk. Találkozóinkat kéthetente tartjuk a magyar bencés papok által alapított Woodside Priory gimnáziumban, ahol tantermek, színpad és gyönyörű környezet áll rendelkezésünkre.
Szervezetünk hosszú múltra tekint vissza, támogatóink közé tartozik a Magyar Katolikus Misszió és az Öböl Környéki Magyar Református Egyház. Fenntartó Bizottságunk segítségével jótékonysági akciók keretében anyagi támogatásunk is biztosított.

Facebook: San Franciscó-i cserkészbál

Washingtoni Magyar Iskola

Washington, DC, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
Washington, DC, Potomac, Maryland, Egyesült Államok
http://www.dcmagyar.org/
A Hungarian Academy 2009 októberében alakult meg Első Washington DC Környéki Magyar Iskola és Óvoda néven a Washington DC, Maryland és Virginia környéki lelkes szülők összefogásának eredményeként. 2013 őszén iskolánk hivatalosan bejegyzett non-profit szervezetté alakult és felvette a Hungarian Academy nevet.

A felszabadult légkörű, baráti hangulatban zajló, korosztályokra bontott óvodai és iskolai órák alatt a gyermekek magyar nyelvű énekeket, játékokat tanulnak. Elsajátítják az írás-olvasás tudományát, megismerkednek a magyar történelem fontos eseményeivel és a magyar hagyományokkal

Az iskolában járó gyermekek és szüleik remek közösséget alkotnak.

Széchenyi Magyar Iskola

New Brunswick, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
New Brunswick, 37 Plum Street, New Brunswick, New Jersey, Egyesült Államok
http://www.magyariskola.org
A New Brunswick-i székhelyű Széchenyi Magyar Iskola közel 165 diákot foglalkoztat minden szombaton, reggel 9-től délután 1 óráig.
12-15 osztályban dolgozunk a magyarság megőrzéséért a 22 fős tanári kar segítségével.
Létszámunk minden évben növekszik, tanulóink száma pedig szinte megduplázódott az 5 évvel ezelőttihez képest.
Míg ez kifejezetten boldogsággal tölti el szívünket, -hiszen magyar közösségünk gyarapszik- úgyszintén kihívást is jelent számunkra.
Egyre több osztályteremre, felszerelésre és tanítóra van szükségünk. Ehhez igazodva oktatási programunk is folyamatosan átalakulóban van, hiszen az egyes korcsoportok igényeihez mérten alakítjuk ki az osztályokat.
Iskolánkat a folyamatos változás és a változásokhoz való kiváló alkalmazkodás viszi előre.
Nagy élményt jelentek a magyar hagyományok és magyar ünnepek köré épülő eseményeink. Minden évben izgatottan várjuk a Mikulást december 6-án, együtt ünnepeljük a Karácsony érkezését is, majd büszkén lépünk fel a március 15-ei műsorban. Tojást is festünk Húsvétra és május első vasárnapján az osztályban készült meglepetéssel köszöntjük az édesanyákat.
Köszönet a szülőknek,családoknak, akiknek fontos magyarságuk megőrzése és jelenlétükkel hozzájárulnak az iskola sikeres működéséhez.

Orange County Magyar Iskola és Óvoda

Mission Viejo, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
Mission Viejo, 27646 Sweetbrier Lane, Mission Viejo, California 92691, Egyesült Államok

Miami Vasárnapi Iskola

Miami, Amerikai Egyesült Államok, The United States of America
Miami, 2230 NW 14th St, Miami, Florida, Egyesült Államok
http://www.miamimagyarhaz.com/